Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans biståndsverksamhet.

Foto: Gustaf Helsing / Ikon

SVENSKA KYRKAN

Ärkebiskopens servis

Auktioners ut på Tradera

För att stödja Act Svenska kyrkans årliga fasteaktion lägger ärkebiskop Antje Jackelén ut sin kaffeservis till försäljning på auktionssidan Tradera.

Stefan Håkansson: |2021-03-17| Förtjänsten går bland annat till arbetet för att bromsa den extrema fattigdom som nu ökar i spåren av pandemin.

– Det känns bra att kunna vara med och bidra när allt fler människor går hungriga på grund av pandemin och de humanitära behoven är dubbelt så stora som resurserna, säger ärkebiskop Antje Jackelén. Jag hoppas att det blir många bud på servisen så att det blir en rejäl slant till fasteaktionen.

Servisen är en Rosenthal Aida 1936. Den består av 38 delar: 12 kaffekoppar med fat och 12 assietter, samt en sockerskål och en stor kaffekanna.

Servisen och har dukats upp i ärkebiskopsgården

– Servisen har tillhört mina morföräldrar och har dukats upp vid många tillfällen, inte minst i ärkebiskopsgården och trädgården, säger Antje Jackelén.

Auktionen är en del av Act Svenska kyrkans fasteinsamling i samarbete med auktionssajten Tradera. Förtjänsten går till arbetet för att bekämpa orättvisor i världen - till exempel det ökade våldet mot kvinnor i spåren av coronapandemin.

Förutom ärkebiskopen auktionerar flera biskopar och en mängd församlingar ut föremål, tjänster och upplevelser till förmån för fasteaktionen. Privatkonsert, enskild visning av kyrktorn, fotografier och en grön sammetskavaj är några exempel.

Act är Svenska kyrkans biståndsverksamhet

Under fasteaktionen går alla gåvor till Act Svenska kyrkans arbete för varje människas rätt till ett värdigt liv. Kampanjen pågår varje år i sex veckor mellan fastlagssöndagen och palmsöndagen, i år från 14 februari till 28 mars. I fasteaktionen engagerar sig tusentals frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar, för att sprida information och samla in pengar.

Ärkebiskopens servis på

Tradera