IHS

Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Anna Ek och Aung San Suu Kyi öppnar utställningen inför 500 inbjudna gäster.

Foto: Richard K. Diran

SVENSKA FREDS

Utställning i Burma

Anna Ek och Aung San Suu Kyi 

Med bidrag från Svenska PostkodLotteriet arrangerar Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen fotoutställningen i Burma och i Sverige. Svenska Freds arbetar tillsammans med fotografen Richard K. Diran och föreningens lokala partnerorganisation i Burma, Ar Yone Oo – Social Development Association.


 Eva Kellström Froste:  |2013-09-28|  Den 28 september öppnade Aung San Suu Kyi och Svenska Freds ordförande Anna Ek tillsammans utställningen The Vanishing Tribes Tribes of Burma i Rangoon.

Projektet vill väcka frågan om nationell försoning och lika rättigheter för alla människor och grupper, genom de unika och inspirerande bilderna av den etniska mångfalden i Burma.

– Det har hänt mycket i Burma bara det senaste året och utvecklingen går snabbt. För att en hållbar fred ska kunna säkras är det avgörande att många röster finns med i fredsprocessen. Vi ser fram emot att tillsammans med våra samarbetsorganisationer i Burma få vara med och bidra till en fredlig utveckling i landet, säger Anna Ek, ordförande för Svenska Freds och Skiljedomsföreningen.

utställningens öppnande

Första delen i projektet ägde rum i Rangoon den 28-30 september, med invigningen den 28 september, då Anna Ek och Aung San Suu Kyi tillsammans öppnade utställningen inför 500 inbjudna gäster från gräsrotsorganisationer, företag, ambassader och myndigheter.

Efter invigningen öppnades utställningen för allmänheten, och seminarier för omkring 3 000 skolbarn och studenter arrangerades i Rangoon.

DONation till Burmas Nationalmuseum

Hela samlingen doneras sedan till Burmas Nationalmuseum för att kunskapen om den etniska mångfalden ska förmedlas till kommande generationer. Under våren 2014 kommer fotoutställningen till Sverige.

– Att känna till sitt kulturella arv är viktigt eftersom det formar vilka vi är i dag. Genom utställningen får hotade kulturer, traditioner och konsthantverk en chans att leva kvar, säger Nisha Besara, General Manager på PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Mer information om utställningen: 

www.thevanishingtribesofburma.com