Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

 

Greenpeace

2020 – katastrofalt år för världens skogar

När skogar över hela världen – från Brasilien till Sverige till Indonesien – avverkas och förstörs i allt snabbare takt, hotas allt liv på vår planet. Tiden för handling är nu: vi måste skydda skogarna som återstår! Var med och stötta vårt arbete för att skydda världens skogar, med ditt regelbundna stöd kan vi göra ännu mer.

När du stöttar vårt arbete är du med och kämpar mot industrierna och företagen som förstör världens skogar och de regeringar som låter dem komma undan med det. Hjälp oss göra ännu mer – stötta oss med valfritt belopp varje månad. När en miljon arter riskerar utrotning måste vi göra allt vi kan för att värna om planetens återstående skogar. Vi har redan förlorat hälften av världens skogar, vi har inte råd att förlora ännu mer!

Skogar är verkligen livsviktiga för planetens överlevnad. Men tiden håller på att rinna ut och nu är det dags för handling istället för tomma ord. Vi måste agera nu för att både skydda och återställa världens skogar. Här är några av alla skäl varför:

Skogar är ett av de snabbaste och mest kostnadseffektiva sätten att hindra de förödande konsekvenserna av klimatkrisen. Skydd av våra sista orörda naturskogar spelar en nyckelroll för att förhindra den globala uppvärmningen eftersom dessa skogar myllrar av liv samtidigt som de under lång tid lagrat enorma mängder kol i träd och mark.

Vem vill leva i en värld utan orangutanger, tigrar eller vitryggiga hackspettar? Om vi inte ser till att skydda deras hem kan det snart bli en sorglig verklighet.

Skogsskövlingen ökar risken för att nya virussjukdomar sprids från vilda djur till människor. När vi skyddar skogarna – skyddar vi även oss själva

Stötta skogarna – bli månadsgivare

2020 blev verkligen ett katastrofalt år för världens skogar. Australien, Amazonas, Sibirien, Indonesien – vi tvingades visa er dystopiska bilder av unik, ovärderlig skogsmark som skövlades eller brann upp. Den här förödelsen måste stoppas och vi har konkreta planer på hur detta ska göras. Vi kommer bland annat fortsätta vårt arbete på plats i bland annat Brasilien, Indonesien och här i Sverige för att dokumentera och avslöja förstörelsen. Vi kommer samtidigt gå från ord till handling genom fredliga aktioner som stoppar avverkningar och väcker omvärldens uppmärksamhet och engagemang. Företagen som fortsätter att tjäna pengar på förstörelsen av världens skogar – från producenter av palmolja till snabbmatskedjorna som köper kött från regnskogsskövlade områden – ska exponeras och pressas! Här hemma kämpar vi för vår svenska skog som inte mår bra och riskerar att förvandlas till ett ödelandskap. Här kan du läsa mer om vårt arbete för den svenska skogen och våra krav till regeringen.

Genom att bli månadsgivare går du med i en global, växande miljörörelse som står upp för planetens skogar, hav och biologiska mångfald. Som du kanske vet tar vi inte emot en enda krona från företag eller stater – därför är vårt arbete helt och hållet beroende av engagerade människor som du. Världens skogar har aldrig behövt oss så mycket som nu och vi behöver ditt stöd – bli månadsgivare idag och stötta arbetet för en grönare planet.

Greenpeace i Sverige

Greenpeace tar varken emot bidrag från stater eller företag. Allt vi gör, är tack vare människor som dig. Du kan stötta oss här 

www.greenpeace.se

Vi hanterar dina uppgifter ansvarsfullt. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi använder den information som du delat med oss. Om du inte vill få mejl från Greenpeace i fortsättningen, klicka här.