Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

.

Vi lever på en planet med begränsade resurser, ändå konsumerar vi i Sverige som om vi hade fyra planeter till.

Bild: Greenpeace

GREENPEACE

Våga stå emot överkonsumtionen som eldar på klimatkrisen

Rea! Köp mera! Köp en - få två! Köp nu - betala sen! Tidsbegränsat erbjudande - handla nu! Idag, Black Friday bombarderas vi av erbjudanden om att köpa mer, mer mer?! I den här hetsen är det lätt att glömma bort att det inte är en bra deal om det inte är något du verkligen behöver.

Åsa Ingves: |2021-12-30| Överkonsumtionen uppskattas stå för hela 60% av de totala utsläppen av växthusgaser globalt. Det sista vår planet behöver – mitt i en akut klimatkris – är fler produkter som nya kläder, plastprylar, elektronikvaror med kort livstid. Däremot behöver planeten människor som vågar gå emot strömmen och som vill vara med och ändra synen på konsumtion.

Vi vill därför be dig stå emot konsumtionshetsen och istället nappa på ett erbjudande som sparar planeten till 100%. Köp årets grönaste julklapp från Greenpeace till dig själv eller någon du tycker om. I år kan du välja mellan ett fysiskt kort med frön som blir fina ängsblommor och ett digitalt gåvobevis med miljövänliga gör-det-själv-tips att pyssla med under julledigheten.

Årets grönaste julklapp

Överkonsumtion sätter både människor, och vår planet i knipa – och inget representerar det lika väl som bl.a. Black Friday. Var med oss och stå emot konsumtionshetsen som steker planeten! Överkonsumtion gynnar inte någon, förutom stora företag som i sin jakt på ytterligare tillväxt är villiga att både elda på klimatkrisen och skapa omänskliga orättvisor. Vi lever på en planet med begränsade resurser, ändå konsumerar vi i Sverige som om vi hade fyra planeter till.

Det är hög tid att vi ändrar hur vi tänker kring vår konsumtion, speciellt här i västvärlden, och istället skapar ett samhälle som främjar hållbarhet i harmoni med natur och djur. Stötta Greenpeace arbete för vår planet, vårt enda hem – beställ en julgåva som verkligen gör skillnad här.

GÅVA FÖR PLANETEN

Med hopp om en hållbar framtid!

Gröna hälsningar