IHS

Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig och att kärlek och närhet är livets viktigaste näring.

 

SOS-BARNBYAR

"En resa för livet"

Handbolls-EM stoppar solidaritet

Herrarna gjorde en ordentlig handbollsrysare mot Ryssland i EM. Med minsta möjliga marginal har nu Sverige fortfarande en sportslig chans att ta sig till semifinal, men därmed  stoppas TV4:s tittare från att följa Darin, Eagle-Eye Cherry, Sophie Zelmani och Uno Svenningsson på ”En resa för livet”.


  Carola Rydstedt: |2014-01-20| – Vi gläds med herrarna och gratulerar till deras prestation, men tycker såklart att det är tråkigt att det hela krockar med vårt TV-program, säger Jessica W Sandberg, PR- och pressansvarig för SOS Barnbyar.

Programserien flyttas nu fram en vecka och avsnitt två som skulle sänts i TV4 sändes istället den 28 januari vid samma tid. Premiäravsnittet av ”En resa för livet” väckte starka reaktioner hos såväl tittare som media och genererade ett stort fadderinflöde till SOS Barnbyar.

Det är fantastiskt vilket gensvar vi fått från människor runt om i landet. Vår server kraschade på premiärkvällen då trycket på att bli fadder var stort. Nu kan vi ju hålla tummarna för att även våra handbollsherrar anmäler sig som faddrar så vi alla når en extra bonus, säger Elisabet Stahlenius, kommunikationschef för SOS Barnbyar, skämtsamt.

musikalisk resa till Filippinernas huvudstad Manila

En resa för livet är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister på deras livs resa till ett av världens fattigaste områden – Filippinernas huvudstad Manila. Långt bort från resebyråernas vackra omslagsbilder, möter de barn som lever i oerhört utsatta miljöer och de följer också SOS Barnbyars arbete för att ge barnen hopp om en framtid. Programmet sänds tisdagar kl. 21.00 i TV4 och artisterna skapar även varsin låt om upplevelserna som kommer att ges ut i samband med programserien.

ALLA BARNS RÄTTIGHETER

SOS Barnbyar drivs av den fasta övertygelsen att alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig och att kärlek och närhet är livets viktigaste näring. Arbetet är inriktat på de barn i världen som har det allra värst – utsatta barn vars liv hänger på en skör tråd. SOS Barnbyar har i över 60 år har gett föräldralösa och övergivna barn ett nytt hem och en ny familj. Idag finns vi i över 133 länder och driver fler än 500 barnbyar världen över. SOS Barnbyar arbetar även med att ge barn möjligheten att stanna i sin befintliga familj tack vare våra familjestärkande program. Familjen är alltid SOS Barnbyars kärna. Bra sätt att stödja är att bli fadder eller att skänka pengar.

SOS Barnbyar