Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Skydda haven och det marina livet genom att ge en julgåva från Greenpeace i år.

 Foto: RLC

GREENPEACE

Ska nästa generationer få simma i plastfria hav?

Att få simma i havet är en ovärderlig upplevelse. För många av oss väcker vågornas skvalp och solens glitter på havsytan minnen från barndomens somrar. Jag kan fortfarande spendera timmar på att titta ut över havet och förundras över dess obeskrivliga skönhet. Och det marina livet är verkligen fascinerande.

Laura Meller: |2022-12-09| Men klimatkrisen som höjer havstemperaturen, industriellt överfiske, giftiga oljeutsläpp och plastföroreningar hotar havens och hela vår planets framtid. Det är smärtsamt tydligt att situationen bara blir värre. Men tanken på kommande generationer och meningen med vårt arbete motiverar mig att fortsätta.

Friska hav är en förutsättning för allt liv på vår planet – de ger livsnödvändigt syre till alla levande varelser. Endast genom att skydda de mest sårbara delarna av haven kan marina ekosystem återhämta sig och överleva framtida hot. Dock behöver haven vår hjälp mer än någonsin.

Ge en julgåva som skyddar haven

Hjälp till att skydda haven och det marina livet genom att ge en julgåva från Greenpeace i år. Med din gåva stödjer du arbetet för att skydda vår blå planet. Du ger både mottagaren av gåvan och kommande generationer möjlighet att få uppleva hur det känns att simma i rena, friska hav som myllrar av liv – nu och i framtiden. Som tack för din donation får du eller någon du bryr dig om ett vackert printat eller digitalt kort som ett tecken på ditt engagemang för att skydda haven.

Din gåva bidrar till att vi kan göra ännu mer för att påverka beslutsfattarna så att nödvändiga investeringar görs för att skydda haven. Det ger oss också resurser att undersöka och dokumentera miljöbrott så att vi kan sätta press på de företag som behandlar världens hav som soptippar. Med ditt stöd kan vi se till att även kommande generationer får möjlighet att uppleva friska, levande hav,

Tillsammans kommer vi att göra skillnad. Tack för att du bryr dig om vår blå planet. 💙   

Greenpeace tar varken emot bidrag från stater eller företag. Allt vi gör, är tack vare människor som dig.

 Du kan stötta oss här  

www.greenpeace.se