IHS

Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

PRIDE PARADEN 2016

Hata hatet! Det vill säga människors hatbeteenden. I 75 länder är homosexualitet förbjudet och straffbart, med trakasserier som följd. I tio länder är det dödsstraff för den som är homosexuell. I Sverige ställer hela samhället upp för alla dem som vill bestämma över sin kärlek. De sannolika möjligheterna är grunden för frigörelsen av kärlek och rättvisa.

Frihet är förbundet med ansvar. Den enes frihet får inte leda till den andres ofrihet. Den oinskränkta friheten kan i värsta fall bli en asocial och enväldig egoism, som istället kan liknas vid arternas kamp. Det är ingenting som gynnar den verkliga och ömsesidiga friheten.                                                         Text och bilder: Paul Lindberg

Vi föds och vi dör. Och med livets gång odlas de goda traditionerna. Samtidigt vissnar fördomsfulla traditioner och många knutar löses upp. Och det goda och kärleksfulla samhället tar plats för en bättre tillväxt för alla.

Terrorn mot minoriteter av många olika slag har varit en destruktiv verklighet i människans historia. Dess motsats är mångfald och humanism.

Människor från hela världen visar upp sina bästa sidor och låter den goda viljan flöda.

Vi ropar ut kärleken av hela våra hjärtan.

Stefan Löfven, Sveriges Statsminister, promenerar i gayparaden som första Statsminister. Grattis!

Barbro Westerholm (L) var som politiker och tjänsteman tidigt ute för att lotsa fram gayfrigörelsen. Här tillsammans med partikollegan Lotta Edholm, borgarråd i Stockholm.

Försoningens helgdagar under Pridefestivalen har ökat möjligheterna för mångfaldens kulturer över alla gränser. Jonas Sjöstedt frontfigur för Vänsterpartiet och dess grön-rosa-röda-gula-blåa-olivlila och alla andra skojiga färger. Att ta mångfaldens bredd och färger på allvar, tas också politiken på djupaste allvar!

Blåsorkestern under ett viloläge. Osäkert om de paraderade i ett viloläge under hela paraden. Nej då, ett meddelande meddelar att blåsorkestern lät mest hela tiden. Sänd ett e-mail till Vänsterpartiet och be att få autografer av musikanterna, om intresse uppstått.

Bärsärkarna drabbar samman med ett annat lag i en rugbymatch. Här handlar det inte alls om "arternas kamp". Istället handlar det om vem som kan visa upp den stiligaste ställningen, posen, vilket inte har med darwinismen att göra, som många har trott. 

Black Coffee. Mångfaldsförening över kärleksgränser och för frihet.

Alla föräldrar som ställer upp för ungdomarna är ursnygga. Annat var det förr, då var de inte för rara precis.

Se själv! Dina kalsonger blåste av dig när jag stormade förbi med mitt muskeldunder till knarr – förstår du.

Vi vet var vi har våra vänner och dom vi känner.

Alla dessa vänliga familjer som ställt upp för kärlek och solidaritet. Underbara vänner.

Nu får vi förklaringen till varför det är så populärt med kolonistugor. Det är där som vänner finner varandra, och glädjen blir så stor och blommorna växer sig så vackra. Fikusar har en förmåga att växa till och trivas i kolonilanden.

Trängsel skapar intimitet och det skojas och stojas fritt. Han: jag är egentligen en tjej, och hon: jisses då, och jag som är transa.  Då går vi väl bra ihop.

Hon i mitten: Jag skriker, så glaaad är jag. Grabbarna lite ned till höger. Och vi skriker bara för att det är så skojigt att skrika. Det är därför vi funnit varandra och är aaaskära.

– Vi skriker inte alls. Vi sjunger och ler. Vi har aldrig tyck om att skrika, därför vill inte umgås med skrihalsarna.

Sveriges Överbefälhavare, Micael Bydén och hela sin medarbetarstab. Klappa händerna NUUU!

Rock, Rock, Rock Every body. Första frontlinjen.

Premiärdebut. Kristdemokraterna har fått en påhälsning från Högre-upp-ämbetet om att tänka på allas lika värde. Partiledaren Ebba Busch Thor fick budskapet på sängkanten och tvekade först om det kunde vara sant. Det är ju lite si och så med troendet på Gud i partiet, tänkte hon nog. Men det kan ju alltid vara värt att försöka, tänkte hon säkert också. Se bara på Vänsterpartiets framgångar sedan de blev hyperreligiösa, men det var inte heller hon som tänkte det.

Turkar finns i hela västra Europa. Och västeuropéer är gäster i Turkiet, med totalitära regimer och nationalistiska militärjuntor som inte så sällan gjort kupper. Det bästa kan vara att all mellanmänsklig kärlek turkar och övriga Europas emellan kan frammana. 

Anna Kinberg Batra basar över Moderaterna, vilket lett till att alla medlemmarna blivit lite mer homosexuella. Det kan man kalla för inflytande.

Judiska församlingen blir allt större på Prideparaden, vilket kan vara indicier för att judar kan vara lika homosexuella som moderaterna, det vill säga att alla kan vara lite grann homosexuella när andan faller på. Det kan handla om medmänsklighet. Hatet mot homosexuella är däremot satanism.

Alla som blivit finkade och ompysslade av polisen vet hur ömsint de tar hand om sina gäster. Kan det vara anledningen till att vi har så många bankrån, men som polisen lättvindigt ordnar upp?

Skoj och allvar. Många av våra invandrare har verkligen haft skäl att komma till Sverige. Dessa krafter engagerar sig för demokrati och information om sina hemländer och kan komma att få betydelse för ländernas kommande frihet. Det hurrar vi för.

Kärleksfull vänskap.

Vi gillar olika, och vi gillar samma kön. Så kan det bli, och så har det alltid varit. Aftonbladet är på sporten.

Eva Brunne, Stockholms populära biskop, promenerar med i paraden och ser till att folk älskar varandra.

Stolta pappor.

Pappor, mammor, barn och massor av familjer visade solidaritet med varandra. Helt fantastiskt.

Mammor och bebisar i långa rader.

Glädje så det sprakar om det. Kärlek och rättvisa för alla dem som saknar det givna för det verkliga livet.

Tjohoo på er människor! Bli gärna barn som vuxna.

Läkarkåren med sina kolleger sjuksystrarna har haft en stor betydelse för möjliggörandet av gayhälsan runt om i världen.

Lärarna är en av de viktigaste grupper för ett samhälles fortbestånd och framtid. I dag lär de inte ut om sjukdomen homosexualitet, istället lär de ut om förnuft, kärlek och rättvisa.

Kroppsbyggarna är tjusigt bra på att bygga hus – även om det byggs för lite bostäder och för dyra. Fram med fler byggare och fler bostäder!

Om paraden fått rött ljus och det står stilla, så kan man alltid titta på varandra och fråga vad klockan kan vara. Då kan man få en vän för livet. Klockan bestämmer rythm och ditt och datt.

Hej och hå, här ska vi gå. Vi tar oss fram för en bättre framtid. 

Build a Better World. Mojang Minecraft.

– Inte så fort, jag hinner inte med. – Jag springer hur jag vill, och högt i det blå.

– Pappa, du måste gå som jag styr dig. – Jag gör ju så gott jag kan.

När vi kommer fram blir det schlager för hela slanten. 

De söta små hästarna drar vagnen med mormor så att hon kan få dansa hela natten till breakbeat, detroit techno, psykedelisk trance eller house music. Kul, kul, kul, men även roligt.

– Vad dom skriker, dom där skrikhalsarna. Kan det vara så roligt?

Vinkarparet Jonas Gardell och Mark Levengood uppmanar alla människor att ta "vett och etikett" på största allvar. Simsalabim och nu gör alla det!

På Clarion hotell älskar de gästerna. Det kan vara något att tänka på om behovet av nattlogi önskas.

Färgerna går aldrig ur dessa kroppar, men färgglatt är det. Bländaflott.

– Nu kan du klappa händerna. – Nej. mina naglar har inte torkat ännu.

Precis en sådan klänning som jag tänkte ta mig på paraden. (vem är jag i detta sammanhang?) (Han som ville ha klänningen på sig, som på bilden ovanför, choclart).

Goa ungar, och hyggliga föräldrar som tycker om att leka med ballonger.

Var gay och glad, så blir allt bättre dag för dag.