IHS

Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Joaquin Phoenix, i den nya prisbelönade filmen Her. Han och flers skådisar engagerar sig för de utrotningshotade tigrarna på Sumatra i Indonesien. 

Foto: Warner Bros. Pictures

GREENPEACE 

Joaquin Phoenix ryter till

Rädda Sumatras tigrar

Joaquin Phoenix ryter ifrån för Indonesiens tigrar. För några veckor sedan gick Joaquin Phoenix och en rad andra hollywoodstjärnor, som Gillian Anderson och Twilight-stjärnorna Kellan Lutz och Nikki Reed, ut och sa ifrån för att få ett slut på skogsskövlingen i samband med palmoljeproduktion på Sumatra.


  Daniel Bengtsson: |2014-02-17| "– Jag har nyligen fått kännedom om den massförstörelse av Indonesiens regnskogar, som produktion av palmolja orsakar. Det drabbar inte bara miljontals indoneser vars uppehälle är beroende av skogen, utan har också varit den direkta orsaken till att sumatratigern nu står på gränsen till utrotning. Gör som jag och anslut er till Greenpeace kampanj för regnskogsfri palmolja. Vi är alla en del av framtiden, och tillsammans kan vi se till att dessa magnifika djur också är det." Det säger Joaquin Phoenix, aktuell i den Oscarsnominerade filmen Her.

Palmolja, som finns i nästan hälften av alla produkter på 

400 tigrar kvar på Sumatra i Indonesien. De utrotas på grund av skogsskövlingen och utnyttjandet av palmoljan. Foto: RLC

en vanlig matbutikshylla, är idag den största orsaken bakom att Indonesiens regnskog skövlas och hotar att utrota den sällsynta sumatratigern, som det idag bara finns runt 400 kvar av i det vilda.

blev helt förälskad i människorna

– Jag tillbringade tre månader i Indonesien när jag spelade in "Java Heat" , och blev absolut förälskad i människorna, kulturen och dess djurliv. Indonesiens sumatratigrar kommer försvinna om vi inte stoppar skogsskövlingen för palmolja. Jag vill inte att de sista skogarna i Indonesien försvinner, inte när det finns bättre sätt att utveckla Indonesiens stora naturtillgångar. Låt oss visa världen och gå med i rörelsen för att skydda paradiset i Indonesien, säger Twilightstjärnan Kellan Lutz.

Greenpeace lanserar nu en global kampanj för att rädda sumatratigerns hem och hjälpa konsumenter att kräva att deras favoritprodukter är fria från regnskogsskövling.

Tusentals människor vidtar åtgärder

– Tusentals människor i Indonesien och runt om i världen vidtar åtgärder, men vi behöver fler underskrifter till de skyldiga företagen. Greenpeace kommer att fortsätta att avslöja dem som vägrar att klippa banden till skogsskövling från sina produkter. Konsumenterna inte vill vara en del av utrotningen av dessa unika djur, säger Dr Erika Bjureby, skogsansvarig på Greenpeace.

Globala påtryckningar har redan fått världens största palmoljeproducent Wilmar International att gå med på kraven om regnskogsfri palmolja. Varumärken som L'Oréal, Unilever och Nestlé har följt efter, men nu krävs det att fler välkända varumärken skärper sig.

Greenpeace lanserar nu en global kampanj för att rädda sumatratigerns hem och hjälpa konsumenter att kräva att deras favoritprodukter är fria från regnskogsskövling.

Uppropet för Sumatras tigrar

Fler kändisar som står upp för Sumatras tigrar