Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

.

Magdalena Andersson, Sveriges Statsminister.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

WE EFFECT / RIKARE LIV CIVILISATION

Grattis Magdalena, stå nu upp för jämställdheten!

Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister. Det spelar roll och är en seger för jämställdheten. Imorgon på den Internationella dagen mot våld mot kvinnor startar den globala kampanjen 16 Days of Activism. Här behövs Sveriges röst och stöd för att få stopp på våldet mot kvinnor.

Anna Tibblin: |2021-12-25| We Effect och Vi-skogen kommer under kampanjen att uppmärksamma våldet mot kvinnor och särskilt kvinnliga jordbrukare som lever i fattigdom. De är nyckelaktörer i jämställdhetskampen och behöver mer stöd för att hantera ökande hunger och klimatförändringar.

– Grattis Magdalena Andersson! Nu är du Sveriges första kvinnliga statsminister. Det är en seger för jämställdheten. Sverige måste nu fortsätta vara en stark röst för jämställdhet och kvinnors rättigheter i världen.

– Vi får larm från de bondeorganisationer vi samarbetar med. Det ökade våldet mot kvinnor är ett av de största utvecklingshindren i spåren av coronakrisen. Sverige måste göra mer och vi hoppas på Magdalena Anderssons och regeringens stöd i kampen mot våld mot kvinnor.

Läs mer om We Effects arbete för kvinnors rättigheter och hur hunger är en jämställdhetsfråga: Womens right to food – putting gender justice on the table.

Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect.

www.weeffect.se