Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Kuvert med tre kulor adresserade till påve Franciskus har även avlyssnats.

Foto:CNA

VATIKANEN

Påve Franciskus hotad

Pistolkulor adresserat till påven

Ett kuvert adresserat till påve Francis och som innehåller tre kulor spårades från Milano sent på söndagskvällen, enligt italienska medier. Påven har varit initiativtagaren för att polisiärt stoppa maffian som infiltrerat Vatikanen.

Hanna Brockhaus, CNA: |2021-08-09| Rapporten om ett kuvert med tre kulor adresserat till påve Franciskus har också spårats från Milano. Kuvertet var adresserat direkt till påven och spårades på söndagskvällen. Det skedde samtidigt med påvens Angelusmässa i Vatikanen den 8 augusti.

Kuvertet hade inte någon returadress men med en fransk stämpel, och var adresserad till ”Påven, Vatikanstaten, Peterskyrkan i Rom”, rapporterade den italienska tidningen Corriere della Sera. Tidningen brättade att kuvertet innehöll tre stycken 9 millimeter ammunition, av det slag som används i en Flobert -pistol, och ett meddelande som hänvisar till den finansiella operationen i Vatikanen som påve Franciskus personligen var upphovsmakaren till.

Chefen för det italienska postkontoret i staden Peschiera Borromeo, cirka sju mil sydost om Milano, larmade myndigheterna när han hittade den misstänkta posten under sorteringen natten till den 8 augusti. Enligt rapporter har lokal brottsbekämpning tagit lappen och undersöker dess ursprung.

Hotet mot påven

När påve Franciskus igångsatte den juridiska processen för bekämpningen av maffians ekonomiska inflytande i Vatikanen så uttalade han att det var nödvändigt att bekämpa det hotfulla mot kyrkan och människorna. Rättegångarna mot dem inom Vatikanen som ställs inför de omfattande domstolshandlingarna har visat på en mängd inflytelserika personer inom den katolska kyrkan med allvarliga och kriminella brott som utförts med bland andra maffian.

Läs även:

Förskingring och missbruk