Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Lyssna nu! Det är den industriella tillväxten som kan lösa den globala tillväxten! 

Foto: RLC

 KRÖNIKÖRVALSEN

Utan förpliktelser

En statsministers förklaring

Det visades att människan inte är klartänktare än hon tror sig vara. Vi trodde hon var vuxen och kompatibel för nödtvungna samhällslösningar. Det gäller den globala uppvärmningen.


Paul Lindberg: |2019-03-19| Jag kan slå mig i skallen på att statsministern ger mig en intervju, bara för att det är en så brännande fråga. Jag ringde kanslihuset och frågade om jag kunde få en intervju med statsministern. Kanslisten bad mig vänta (efter en halv minut) statsministern hälsar dig välkommen – om du kan komma med en gång!

Välkommen, sätt dig i soffan. Och vad vill du fråga om? Bara det går fort, tid är pengar. Jag hoppas du vet vad du vill fråga om. Du kan ställa frågorna nu. Du frågar, och jag svarar om hur det står till med det hela. En kopp kaffe kanske? Nå, vad vill du fråga om?

Tror du på gudomliga under? Jag menar, tror du att Gud ingriper i en så besvärlig situation som med den globala uppvärmningen?

Hmmm. Jag tror inte att vi behöver blanda in Gud i detta sammanhang. Så illa står det faktiskt inte till här i världen. Det klarar vi själva. Det har vi alltid fått göra. Vi får nog rätta till det som gått lite på sniskan här i livet. Det är så att ibland blir det varmt och ibland kallt, så har det alltid varit. Och ibland blir det mer av det andra och mindre av det ena. Allt ordnar sig ska du se. Vi fixar till det.

Om det nu är Ni själva som ansvarar för den globala uppvärmningen varför åtgärdade Ni inte det för decennier sedan?

Jag kan tala om för dig att vi redan för något år tillbaka ingrep i den här frågan. I partiet som jag representerar var vi helt eniga om att här sätter vi strecket. Nu får det vara nog, ropade vi mangrant, så här får det inte vara. Det ledde till kraftfulla åtaganden med massiva åtgärder. Först och främst var vi tvungna att prioritera tillväxten inom den industriella ekonomin – vi måste ha råd med åtgärderna – för att kunna vända den globala uppvärmningen. Vi tvingades pressa fram hela exportapparaten och nådde framgångar som idag faktiskt gynnar den globala uppvärmningen.

Jaha, det är därför uppvärmningen ökar.

Nej, nu ska du inte på flit missförstå mig. Tillväxtökningen ger resurser för hanteringen av den globala uppvärmningen, så att åtgärderna kan återanvändas flera gånger om. Det handlar om att ju mer global uppvärmning, desto mer behov av industriell tillväxt. Allt för hanteringen av den globala uppvärmningen. Det borde inte vara så svårt att förstå. Hela problemet har sin lösning i och med den industriekonomiska tillväxten. Det om något räddar jobben.

Jamen, jobben…? Det gäller väl mer era investeringar i bilindustrin, vapenexport och bankaffärer ...

Just det ja, ser du! Så löser man problem med ett klartänkande under kort varsel. Man kan inte bara panta sig, man måste också klarvaket acceptera livsavgörande åtgärder. Utan sådana insatser skulle den här planeten brinna upp och drunkna. Sedan är det en annan sak, den här jorden kan tyvärr inte bli hur gammal som helts. Det gäller att leva så länge man kan. Se bara på skolungdomarna runt om i världen, de skolkar från skolan och går ut och önskar sig en ökad industriell tillväxt. Allt för en bättre säkerhet och minskad global uppvärmning.

... jamen, det här är ju inte riktigt klokt! Skolungdomarna demonstrerar i hoppet av en meningsfull och säker framtid.

Ja, men det är ju vad jag säger, har du inte lyssnat?

 

 

RLC