Till framsidanWMO

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

Varför ser det inte ljust ut och vad kan vi göra åt det?

Foto: RLC

GREENPEACE

En hälsosam planet för

allas välstånd

Snart är det 50 år sedan världens ledare möttes på FNs första internationella konferens om människans miljö. 1972 möttes 114 globala ledare i Stockholm och kom överens om grunderna för framtidens miljöarbete.

Ludvig Tillman: |2022-05-23| 2-3 juni samlas återigen ledare från hela världen i Stockholm för att uppmärksamma 50-årsjubiléet av världens första miljö- och klimatkonferens och för att prata om klimatet under temat "En hälsosam planet för allas välstånd – Vårt ansvar, vår möjlighet".

Under konferensen i Stockholm 1972 sades det att skydd av vår gemensamma natur skulle bli en prioritet. Trots detta har Sveriges skogsindustri tillåtits att obehindrat fortsätta med sin enormt destruktiva skogsbruksmodell.

Vad har gjorts på 50 år?

Så när vi nu närmar oss konferensens jubileum tänkte vi att det är dags att undersöka vad som faktiskt gjorts på 50 år. Under två webinarium, ett på svenska och ett på engelska, kommer våra Greenspeakers konkret att undersöka hur vi levt upp till de fina orden från 50 år tillbaka, med fokus på vår underbara skog.

Det kommer pratas om skogens roll för den biologiska mångfalden, för klimatet, för människan och vilka effekter olika skogsbruksmetoder har på dessa. Utan att ge bort för mycket - det ser inte ljust ut.

Varför ser det inte ljust ut?

Men varför ser det inte ljust ut och vad kan vi göra åt det? Greenpeace tar varken emot bidrag från stater eller företag. Allt vi gör, är tack vare människor som dig. Du är alltid välkommen att kontakta oss. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi använder den information som du delat med oss. Du kan stötta oss!

greenpeace.sweden