Till framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

 

USA förväntar sig tillväxt inom elproduktion från förnybara energikällor framöver.

Bild: RLC

EIA – Energy Information Administration

Förnybara energikällor

Förnybar energi kan öka med 23 %

Förnybar energi bör kunna bidra med en större andel av USA:s elproduktion fram till 2022 och nå en andel på 23%, en ökning från 20% år 2020.

Chris Higginbotham: |2021-07-07| EIA förutsäger att USA:s detaljhandel med el kommer att öka med 2,8% under år 2021, vilket leder till en 5,1% ökning av försäljningen till industrisektorn. I den senaste utgåvan av vår kortsiktiga energiutsikter (STEO) förutser vi att elförsäljningen också kommer att växa inom den kommersiella sektorn, dock i en lägre takt på 2,1%, eftersom många människor fortsätter att arbeta hemifrån.

"Ökningen av elförsäljningen till industrisektorn är ett starkt tecken på ökande nivåer av ekonomisk produktion när COVID-19-pandemin avtar i USA", säger EIA:s verkställande direktör Steve Nalley.

Förnybar energi kan öka med 23 %

Förnybar energi bör kunna bidra med en större andel av USA:s elproduktion fram till 2022 och nå en andel på 23%, en ökning från 20% år 2020. Cirka 50 gigawatt sol- och vindkapacitet planeras att komma online i USA under de kommande 18 månaderna. med 2022 som det första året som tillväxt i solcellskapacitet kommer att överträffa vindkapacitetstillväxten.

Vi förutspår en minskning av elproduktionen med 11% från vattenkraft i Kalifornien och nordväst 2021 på grund av väderförhållanden och en minskning med 12% över hela landet.

"Den extrema torken i nordvästra och Kalifornien anstränger vattenreserverna, vilket vi förväntar oss att orsaka en betydande minskning av el från vattenkraft i år", berättade  Steve Nalley.

Även konsumtionen av petroleum kommer att öka

Den globala konsumtionen av petroleum och flytande bränslen kommer att öka med cirka 9 miljoner fat per dag från 2020 till 2022, och vi förväntar oss att konsumtionen nästa år kommer att överstiga 2019-nivåerna. Vi uppskattar att USA:s konsumtion av flytande bränslen kommer att överstiga 2019 års nivåer 2022.

USA:s bensinpriser var i genomsnitt 3,06 dollar per gallon (gal) i juni – första gången amerikanska bensinpriserna var i genomsnitt över 3,00 dollar / gal sedan oktober 2014. Vi förväntar oss att bensinpriserna av ordinarie kvalitet är i genomsnitt 2,92 dollar / gal under resten av året och 2,74 dollar / gal för hela 2022.

Vi uppskattar att exporten av flytande naturgas (LNG) kommer att öka medan produktionen förblir mestadels nivå i år, vilket leder till naturgaslager på 3,6 biljoner kubikfot i oktober - 3% under femårsgenomsnittet.

Denna artikel är framställd av veteskaplig forskning

Produkten som beskrivs i detta pressmeddelande utarbetades av US Energy Information Administration (EIA), det statistiska och analytiska organet inom US Department of Energy. Enligt lag är MKB:s data, analyser och prognoser oberoende av godkännande av någon annan officer eller anställd hos den amerikanska regeringen. Synpunkterna i produkten och pressmeddelandet bör därför inte tolkas som att de representerar de amerikanska energiministeriet eller andra federala myndigheter.

MKB-programkontakt: Tim Hess, STEO@eia.gov

EIA-presskontakt: Chris Higginbotham.